joben, punainen, kaali, jauhelihakeitto Joben punainen kaali-jauhelihakeitto ohje salty

Joben punainen kaali-jauhelihakeitto

 Vesi kiehumaan, sinne maustepippuri 10kpl, laakerinlehti 3kpl, kanaliemikuutiot,  (suolaa) ja meiramia. Kuori ja pilko punajuuri, porkkana, sipuli, vs ja kaali. Anna kiehua pienellä lämmöllä ainakin tunti.

Paista ja mausta jauheliha reilusti, mustapippurirouhe, chilijauhe tai cayannepippuri, paprikajauhe, valkosipulijauhe, pikkuisen kurkumaa ja suola. Lopussa lisää lihan joukkoon oliiviöljy ja ota pois hellalta.

Jauhelihat kaalikeiton joukkoon ja anna pulputtaa hiljaisella lämmöllä n. 15min.

Tarjoile valkosipuli-partajugusekoituksen kanssa.

Määrä on iso, teen tätä suuren määrän pitkän keittoajan vuoksi ja pakastan.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 37 kcal / 100 g
Energia 157 kJ / 100 g
Proteiini 3,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,9 g / 100 g
Rasva 1,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,8 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %