ak, hunajainen, aurajuusto, sipulipiirakka AK hunajainen aurajuusto-sipulipiirakka ohje salty

AK hunajainen aurajuusto-sipulipiirakka

Hunajainen Aurajuusto-sipulipiirakka

__pohjataikinaan: __n. 3,5 dl mantelijauhoja 150 g voita 1,5 dl juustoraastetta (esim. emmental) 0,75 dl parmesaaniraastett 0,75 dl kylmää vettä

__täytteeseen: __n.1 kg mehevää jättisipulia 50 g voita suolaa ja mustapippuria myllystä 2-3 rkl hunajaa n. 1 dl kuivaa valkoviiniä 125 g Aura Gold -sinihomejuustoa

munaseokseen: 2 dl viinihunajalientä n. 2 dl kermaa 3 kpl kananmunaa 1 tl suolaa 0,5 tl mustapippurirouhetta runsaasti tuoretta timjamia

Käytä valmista pakastepiirakkataikinaa tai valmista taikina itse: nypi voi vehnäjauhoihin. Lisää juustoraasteet ja vesi, sekoita tasaiseksi. Siirrä taikina jääkaappiin odottamaan.

Valmista täyte: kuori ja suikaloi sipulit. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu ja sulata siinä voi. Lisää sipulisuikaleet pannulle. Kuullota ne rauhallisesti miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää pannulle hunaja, sekoita hyvin. Nosta pannun lämpötilaa ja kaada joukkoon valkoviini. Hämmennä hetki, ota pannu lämmöltä ja anna seoksen jäähtyä.

Kaada pannulle muodostunut viinihunajaliemi mittakannuun. Lisää kannuun niin paljon kermaa, että nestettä on yhteensä 4 dl. Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki, lisää joukkoon viinihunajaliemi-kermaseos ja mausta munaseos suolalla, mustapippurirouheella ja tuoreella timjamilla.

Painele paistostaikina laakeaan vuokaan. Nosta taikinaa reunoillekin. Levitä taikinakerrokselle sipulit ja kuutioitu Aura Gold-juusto. Kaada niiden päälle munaseos.

Nosta piirakka 200 C uuniin ja kypsennä noin 40 minuutin ajan tai kunnes piirakan keskus on asettunut ja piirakka on saanut kauniin paistovärin.

Tarjoa piirakka hieman jäähtyneenä hyvän punaviinin kera.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 272 kcal / 100 g
Energia 1137 kJ / 100 g
Proteiini 9 g / 100 g
Hiilihydraatti 5,2 g / 100 g
Rasva 23,5 g / 100 g
Alkoholi 0,4 g / 100 g
Sokeri 4,2 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %