ak, fetapiirakka AK fetapiirakka ohje salty

AK fetapiirakka

CRUST: 1 1/2 cups  blanched almond flour

1 1/2 cups freshly grated Parmesan cheese 1/4 tsp Celtic sea salt 1 egg Preheat the oven to 325 degrees F. For the tart shell, combine the flour, cheese and salt and mix well.

Add the egg and mix until the dough is well combined and stiff. Press pie crust into pie dish or tart pan. Bake the crust for 12-15 minutes, or until it starts to lightly brown.

Täyte:

Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi ja levitä tasaisesti pohjalle. Siivilöi salaattijuustokuutiot liemestä ja murenna niitä hiukan. Ripottele juustot tasaisesti piirakan pinnalle. Halkaise oliivit ja painele puolikkaat piirakan päälle tasaisin välein.

Sekoita tuorejuusto ja ruokakerma keskenään, vatkaa joukkoon munat. Mausta yrteillä ja suolalla.

Kaada liemi piirakan päälle ja paista 225 asteessa uunin alatasolla 25 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt ja pohja kypsä. Leikkaa piirakka noin 6 x 6 cm:n neliöiksi. Tarjoa haaleana tai kylmänä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 239 kcal / 100 g
Energia 997 kJ / 100 g
Proteiini 12,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,7 g / 100 g
Rasva 19,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,5 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %