parsakaali, speck, uunipasta Parsakaali-speck uunipasta ohje salty

Parsakaali-speck uunipasta

500 g lyhyttä pastaa 500 g parsakaalia hyvin pieninä kukintoina ja jalka hienoina kuutioina (ei se ihan puumainen osuus) 200 g speck/schwarzwalder hyvin pieninä kuutioina 1/2 sipuli hienonnettuna 250 g ricottajuustoa 2 dl ruokakermaa suolaa pippuria juustoraastetta

  1. Uuni 200 astetta. Laita pasta kiehumaan ja kypsennä ohjeen mukaan.

  2. Kiehauta parsakaalia n. 5 min suolavedessä.

  3. Sekoita kulhossa ricottajuusto, kerma ja mausteet.

  4. Valuta vesi pois pastasta ja kaada takaisin kattilaan. Lisää parsakaali aja yksi kauhallinen sen keitinvettä. Lisää sitten speck, sipuli ja ricottaseos. 

  5. Sekoita kunnolla ja kaada kaikki uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta. Peitä vuoka foliolla.

  6. Paista uunissa 15 min. Ota folio pois ja paista vielä toiset 15 min tai enemmän kunnes pinta on kauniin ruskea ja osittain rapea.

    Lähde Eruska Broccoli-speck uunipasta www.kotikokki.net

Ravintosisältö / 100 g

Energia 163 kcal / 100 g
Energia 687 kJ / 100 g
Proteiini 9 g / 100 g
Hiilihydraatti 21,3 g / 100 g
Rasva 4,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,9 g / 100 g
Suola 1,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %