lempifocaccia Lempifocaccia ohje salty

Lempifocaccia

Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola. (Voit halutessasi lisätä hieman sokeria tai siirappia, sillä makea auttaa hiivaa toimimaan paremmin.) Sekoita ja lisää kädenlämpöinen vesi. Vaivaa taikina; sen kuuluu olla pehmeää, mutta kuitenkin kiinteää. Lisää lopuksi oliiviöljy ja vaivaa se taikinaan. Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia.

Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi leyvyksi ja nosta leipä paperin päällä uunipellille. Voitele leipä oliiviöljyllä, painele päälle puolitetut oliivit sekä tuore rosmariini. Ripauta päälle esimerkiki Himalajan-suolaa. Anna kohota lämpimässä.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista kohonnutta leipää 25 - 30 minuuttia. Pirskottele paistuneen leivän päälle hieman oliiviöljyä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 230 kcal / 100 g
Energia 961 kJ / 100 g
Proteiini 7,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 37,7 g / 100 g
Rasva 5,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,9 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %