mung, dal, , vegan, richa, Mung dal (vegan richa) ohje salty

Mung dal (vegan richa)

1/4 cup halkaistuja mungpapuja huuhdeltuna ja turvotettuna vähintään 1 tunti 1/4 cup halkaistuja kyyhkyherneitä (tovar dal) huuhdeltuna ja turvotettuna vähintään 1 tunti 1,5 - 2 cup vettä 1/2 tl suolaa

Mausteet 2 tl öljyä 1/2 tl sinapinsiemeniä 1 tl jauhettua korianteria 5-6 tuoretta currynlehteä iso hyppysellinen hajupihkaa 1,25 cm raastettua inkivääriä 1/4 cup silputtua sipulia 1-2 rkl chili-valkosipulitahnaa 1/4 tl kurkumaa 1 keskikokoinen tomaatti silputtuna

Koristeluun tuoretta korianteria tai kuivattua chiliä murskattuna.

  1. Kuumenna öljy pannussa. Lisää sinapinsiemenet ja odota kunnes poksahtelevat.

  2. Lisää hajupihka ja curryehdet, sekoita.

  3. Lisää sipuli ja inkivääriä ja kypsennä kunnes sipuli on läpikuultavaa.

  4. Lisää chili-valkosipulitahna, korianterijauhe ja kypsennä minuutti.

  5. Lisää tomaatit ja kurkuma, kypsennä 2-3 minuuttia.

  6. Valita linssit ja lisää pannuun suolan ja veden kanssa, sekoita hyvin. Kypsennä 20-30 min kunnes linssit ovat pehmeitä. 

  7. Tarkista mausteet, lisää tarvittaessa vettä ja kiehuta vielä kerran. 

  8. Tarjoile kuumana silputulla korianterilla tai kuivatulla chilimurskalla koristeltuna.

    Lähde Mung Bean Dal And Pigeon Pea Stew Mung Aur Toor Daal www.veganricha.com

Ravintosisältö / 100 g

Energia 106 kcal / 100 g
Energia 447 kJ / 100 g
Proteiini 6,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 13,4 g / 100 g
Rasva 2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,2 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %