chili, sin, carne, nyhtökaurasta Chili sin carne nyhtökaurasta ohje salty

Chili sin carne nyhtökaurasta

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja mausteet kasvisliemijauhetta ja mustapippuria lukuunottamatta. Kuullota hetken aikaa.

Lisää pataan paprikapalat, tomaattimurska ja kasvisliemijauhe. Keitä noin 15 minuuttia. Valuta pavut. Lisää sitten pavut, nyhtökaura ja mustapippuri. Kuumenna. Lisää lopuksi silputtu tuore korianteri tai persilja.

Voit säätää makua mieltymyksesi mukaan jättämällä jonkun mausteen pois tai lisäämällä jotakin muuta, esimerkiksi chilijauhetta. Tarjoa tortillojen, keitetyn riisin tai ohrasuurimoiden kanssa.  Annoksen pehmennykseksi sopii esimerkiksi maustamaton ja sokeriton soijajogurtti.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 91 kcal / 100 g
Energia 380 kJ / 100 g
Proteiini 7,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,8 g / 100 g
Rasva 3,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,2 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %