nigella, lawsonin, sitruunapolentakakku Nigella Lawsonin sitruunapolentakakku ohje sweet

Nigella Lawsonin sitruunapolentakakku

200 g voita 200 g sokeria 200 g mantelijauhoa 100 g polentaa 1,5 tl leivinjauhetta 3 isoa kananmunaa kahden sitruunan raastettu kuori

Siirappiin kahden sitruunan mehu 125 g tomusokeria

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vuoraa 23 cm halkaisijaltaan oleva vuoka leivinpaperilla ja voitele reunat.

  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mantelijauho, polenta ja leivinjauhe toisessa astiass.

  3. Vatkaa osa kuivista aineista voi-sokerivaahtoon, vatkaa sekaan kananmuna ja taas lisää kuivia aineita. Toista kunnes kaikki kananmunat ja kuivat aineet on käytetty.

  4. Vatkaa sekaan sitruunankuori. 

  5. Aseta taikina kakkuvuokaan ja paista n. 40 min. Testaa kypsyys hammastikulla tai vartaalla. Anna jäähtyä ottamatta pois kakkuvuoasta.

  6. Valmista siirappi keittämällä sitruunamehua ja sokeria pienessä kasarissa. Kun sokeria on liuennut siirappi on valmista.

  7. Pistele kakkuun reikiä ja valuta siirappi päälle. Anna jäähtyä loppuun.

    Lähde www.nigella.com Lemon Polenta Cake Alunperin kirjasta Nigella Kitchen

Ravintosisältö / 100 g

Energia 391 kcal / 100 g
Energia 1628 kJ / 100 g
Proteiini 5,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 42,1 g / 100 g
Rasva 21,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 29,8 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %