3 isoa kypsää banaania 2 rkl chiasiemeniä 2 tl leivinjauhetta 1/2 tl aitoa vaniljajauhetta ripaus merisuolaa 2 tl kanelia 1/2 tl kardemummaa 2 kananmunaa 1 dl kookosöljyä juoksevana (1 rkl hunajaa) 1 dl kauramaitoa 3 dl tattarijauhoa 1 dl riisijauhoa
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Muussa kolme banaania suuressa kulhossa haarukalla tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon hia siemenet, sekä kaikki mausteet ja sekoita hyvin.
Sulata kookosöljy, sekoita se banaanien joukkoon ja lisää myös kaikki muut ainekset. Sekoita hyvin. Taikina saa jäädä varsin löysäksi, eli se ei siis muistuta oikeastaan lainkaan perinteistä
leipätaikinaa.
Voitele leipävuoka kevyesti kookosöljyllä ja kaada taikina vuokaan. Leikkaa yksi banaani kahtia, niin että saat kaksi pitkulaa banaaninpuolikasta. Asettele ne leivän päälle ja murenna
koristeeksi kourallinen pähkinöitä, jos haluat.
Paista uunissa 40-50 minuuttia, kunnes leipä on saanut kullanruskean värin. Tarjoile joko sellaisenaan tai esimerkiksi jugurtin ja marjojen kera. Valmis leipä kannattaa säilyttää jääkaapissa.
Voit myös pakastaa osan leivästä valmiina siivuina, jolloin leipäpalaset voi vain näppärästi paahtaa suoraan pakastimesta.
http://tuulia.co/fi/gluteeniton-banaanileipa/ http://veerarusanen.com/gluteeniton-sokeriton-banaanileipa/ http://happythymesblog.com/2016/04/21/helppo-vegaani-sokeriton-gluteeniton-banaanileipa/