raparperi, marsipaanipiirakka Raparperi-marsipaanipiirakka ohje sweet

Raparperi-marsipaanipiirakka

Ainekset 8 annosta

Taikina 3 dl vehnäjauhoa 2 rkl ruokokidesokeria 150 g kylmää voita 1-2 rkl kylmä vettä

Täyte 300 g raparperia 100 g mantelimassaa 50 g voita 2 munaa 1 dl sokeria 1/2 sitruunan kuori raastettuna (palanen inkivääriä)

  1. Nypi kaikki taikinan ainesosat murumaiseksi seokseksi. Lisää vettä vähitellen että saat yhtenäisen taikinan. Kääri taikina kelmuun ja pane tunniksi kylmään.

  2. Kauli ja painele taikina 24-26 senttisen piirakkavuoan pohjille ja reunoille ja pistele haarukalla. Pane vuoka 30 min kylmään.

  3. Paloittele raparperi ja raasta marsipaani karkeaksi raasteeksi. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri keskenään ja lisää voin joukkoon. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos kattilassa sakenee (5-7 min). Sekoita koko ajan äläkä päästä seosta kiehumaan. Nosta seos liedeltä, sekoita joukkoon marsipaani (ja raastettu inkivääri), sitruunan kuori ja annan jäähtyä. Levitä marsipaaniseos taikinalle ja lado päälle raparperit.

  4. Paista piirakkaa 200 asteessa 30-35 min tai kunnes se on kauniin kullanruskea.

    Tarjoile vanilijajäätelön kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 323 kcal / 100 g
Energia 1352 kJ / 100 g
Proteiini 5,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 30,8 g / 100 g
Rasva 19,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 16,6 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %