alkukesän, raparperisalaatti, , vuonankaali, , mansikka, , feta, , herne, Alkukesän raparperisalaatti (vuonankaali, mansikka, feta, herne) ohje salty

Alkukesän raparperisalaatti (vuonankaali, mansikka, feta, herne)

Ainekset 4 annosta

Uuniraparperit 4 raparperinvartta 2 rkl juoksevaa hunajaa 2 rkl oliiviöljyä 1 tl suolaa

Salaatti 1 l vuonankaalia 300 g mansikoita 1/2 kurkku 1/2 dl pinjansiemeniä 200  g herneitä 200 g fetajuustoa tillinoksia mustapippuria myllystä

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Huuhdo ja paloittele raparperit. Laita ne uunivuokaan ja valuta päälle hunajaa ja oliiviöljyä, ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä uunin keskitasossa n. 10 min.

  2. Huuhdo ja valuta vuonankaali. Palottele mansikat ja leikkaa kurkku viipeleiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla pannulla.

  3. Kokoa salaatti laittamalla vadille vuonankaalia, mansikka- ja kurkuviipaleita ja herneitä. Ripottele päälle raparperia ja pinjansiemeniä ja murenna feta. Viimeistele salaatti tillinoksilla, raparperin paistoliemellä ja mustapippurilla.

    Lähde Glorian Ruoka ja Viini 3/2016

Ravintosisältö / 100 g

Energia 79 kcal / 100 g
Energia 330 kJ / 100 g
Proteiini 2,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,7 g / 100 g
Rasva 4,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 6,3 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %