2 keskikokoista punajuurta 2 bataattia 1 iso raastettu porkkana 1 iso kourallinen tuoretta persiljaa 1 iso kourallinen tuoretta minttua
Kastike 1 appelsiini: Kuori ja mehu pala tuoretta inkivääriä raastettuna 1/4 tl jauhettua jeeraa 1/4 tl jauhettua kanelia 4 rkl oliiviöljyä 1 tl appelsiininkukkavettä 2 tl balsamiviinietikkaa hyppysellinen suolaa ja mustapippuria
Kuori punajuuri ja bataatti 1,5 cm kuutioiksi. Säilytä bataattikuutioita kylmässä vedessä. Keitä punajuuria 35 min ja bataatteja 15 min (huom! bataattien kanssa pitää olla tarkkana).
Valuta vesi pois ja anna kuutioiden jäähtyä. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja yrtit.
Sekoita kastikkeen ainesosat yhteen ja kääntele kastike salaatin joukkoon.
Lähde Sally Butcher Vegestan moreeni Punajuuri-appelsiinisalaatti