punajuuri, appelsiinisalaatti, , bataatti, , yrtit, , mausteet, Punajuuri-appelsiinisalaatti (bataatti, yrtit, mausteet) ohje salty

Punajuuri-appelsiinisalaatti (bataatti, yrtit, mausteet)

2 keskikokoista punajuurta 2 bataattia 1 iso raastettu porkkana 1 iso kourallinen tuoretta persiljaa 1 iso kourallinen tuoretta minttua

Kastike 1 appelsiini: Kuori ja mehu pala tuoretta inkivääriä raastettuna 1/4 tl jauhettua jeeraa 1/4 tl jauhettua kanelia 4 rkl oliiviöljyä 1 tl appelsiininkukkavettä 2 tl balsamiviinietikkaa hyppysellinen suolaa ja mustapippuria

  1. Kuori punajuuri ja bataatti 1,5 cm kuutioiksi. Säilytä bataattikuutioita kylmässä vedessä. Keitä punajuuria 35 min ja bataatteja 15 min (huom! bataattien kanssa pitää olla tarkkana).

  2. Valuta vesi pois ja anna kuutioiden jäähtyä. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja yrtit.

  3. Sekoita kastikkeen ainesosat yhteen ja kääntele kastike salaatin joukkoon.

    Lähde Sally Butcher Vegestan moreeni Punajuuri-appelsiinisalaatti

Ravintosisältö / 100 g

Energia 100 kcal / 100 g
Energia 417 kJ / 100 g
Proteiini 1,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 9,4 g / 100 g
Rasva 6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 5,6 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %