pinaatti, bulguurisalaatti, , aprikoosi, , punasipuli, , manteli, , mausteet, Pinaatti-bulguurisalaatti (aprikoosi, punasipuli, manteli, mausteet) ohje salty

Pinaatti-bulguurisalaatti (aprikoosi, punasipuli, manteli, mausteet)

300 g bulguuri 4 dl kasvisliemi 3 dl omenamehu 100 g kuivattu aprikoosi isoina paloina 150 g tuore pinaatti pestynä ja revittynä isoiksi paloiksi 1 porkkana karkeana raasteena 1 punasipuli ohuina suikaleina 100 g manteleita/pistaaseja (suolaamattomina) 1 nippu korianteria karkeana silppuna (vain lehdet) 1 nippu minttua karkeana silppuna

Kastike 2 rkl limettimehu 4 rkl oliiviöljy 1 limetin kuori raastettuna 1/2 tl chilihiutale 1 tl jeera jauhettuna suolaa ja mustapippuria myllystä

  1. Uuni 140 astetta

  2. Laita bulguuri uuniin kasvisliemen ja omenamehun kanssa 20 min:ksi. Pöyhi haarukalla puolivälissä. Laita aprikoosit haaleaan veteen likoamaan.

  3. Anna bulgurin jäähtyä hetki, valuta aprikoodit. Tee sillävälin kastike sekoittamalla ainesosat yhteen (mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan).

  4. Lisää bulguuriin muut ainekset ja kastike, sekoita hellävaraisesti.

    Lähde Vegestan (kasviskeittokirja)

Ravintosisältö / 100 g

Energia 167 kcal / 100 g
Energia 698 kJ / 100 g
Proteiini 4,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 19,1 g / 100 g
Rasva 7,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 6 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %