300 g bulguuri 4 dl kasvisliemi 3 dl omenamehu 100 g kuivattu aprikoosi isoina paloina 150 g tuore pinaatti pestynä ja revittynä isoiksi paloiksi 1 porkkana karkeana raasteena 1 punasipuli ohuina suikaleina 100 g manteleita/pistaaseja (suolaamattomina) 1 nippu korianteria karkeana silppuna (vain lehdet) 1 nippu minttua karkeana silppuna
Kastike 2 rkl limettimehu 4 rkl oliiviöljy 1 limetin kuori raastettuna 1/2 tl chilihiutale 1 tl jeera jauhettuna suolaa ja mustapippuria myllystä
Uuni 140 astetta
Laita bulguuri uuniin kasvisliemen ja omenamehun kanssa 20 min:ksi. Pöyhi haarukalla puolivälissä. Laita aprikoosit haaleaan veteen likoamaan.
Anna bulgurin jäähtyä hetki, valuta aprikoodit. Tee sillävälin kastike sekoittamalla ainesosat yhteen (mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan).
Lisää bulguuriin muut ainekset ja kastike, sekoita hellävaraisesti.
Lähde Vegestan (kasviskeittokirja)