aamulla, leivottavat, sämpylät Aamulla leivottavat sämpylät ohje salty

Aamulla leivottavat sämpylät

Liota hiiva kylmään nesteeseen. Lisää siirappi ja suola. Vaivaa joukkoon jauhot ja hiutaleet ja vaivaamisen loppupuolella öljy ( tai margariini). Laita kohoamaan jääkaappiin yön yli muovikelmulla peitettynä. Leivo aamulla sämpylät pellille ja anna kohota uunissa 40C lämmössä vajaa 30 min, leivinliinan alla.  Ota tämän jälkeen liina  pois ja nosta uunin lämpötila 225C ja paista sämpylät n. 10-15 min. Käytin kaksi peltiä ja kiertoilmatoimintoa uunissa. Tämä on tuplaresepti, jos haluat vähemmän sämpylöitä puolita resepti.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 216 kcal / 100 g
Energia 901 kJ / 100 g
Proteiini 7 g / 100 g
Hiilihydraatti 35,3 g / 100 g
Rasva 4,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,8 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %