kaalilaatikko, , perinteinen, , maku, fi, Kaalilaatikko (perinteinen/ maku.fi) ohje salty

Kaalilaatikko (perinteinen/ maku.fi)

Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, kunes neste in imeytynyt riiseihin. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa kaali suikaleiksi. Paista jauheliha ja sipuli paistokasarissa kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla ja siirrä lautaselle odottamaan. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla 5-10 min, kunnes se on hieman pehmentynyt. Mausta siirapilla. Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaalit. Levitä seos uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi ja paista 200-asteisessa uunissa n. tunti. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä laatikko alumiinifoliolla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 102 kcal / 100 g
Energia 429 kJ / 100 g
Proteiini 4,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 7,9 g / 100 g
Rasva 5,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,9 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %