100 g pähkinöitä tai manteleita 1 kg happamia omenoita kuorittuna, siemenkodat poistettuna ja alle sentin lohkoina 4-6 rkl voita
6 rkl fariinisokeria 1/2 tl kanelia 1 1/2 tl vaniljasokeria 1 dl kookoshiutaleita 1750 g pakastevoitaikinaa (28 levyä) sulatettuna pakkauksen ohjeen mukaan ja puolitettuna 1 vatkattu muna voiteluun
Uuni 225 astetta
Hakkaa pähkinät karkeaksi rouheeksi
Kuumnna paistinpannu ja paista omenalohkoja noin 3 min runsaassa voissa. Ripottele päälle fariinisokeria ja kanelia.
Sekoita omeniin pähkinärouhe, vanilijasokeri, kookoshiutaleet ja rusinat. Sekoita hyvin ja annan jäähtyä jos maltat
Asettele täyte voitaikinalevyille ja purista nyytit kiinni. Täytettä tulee aika runsaasti per voitaikinalevy.
Pistele nyytteihin ilmareikiä ja voitele munalla.
Paista uunissa n. 15 min
Lähde Anna Bergenström Joka kokin keittokirja Otava
Alkuperäinen resepti on nimeltään "Päärynöitä ja omenoita rapeissa paketeissa" mutta siinä oli miehen makuun liikaa kookosta ja mausteita. Lisäsin siis omenan ja voitaikinan määrää suhteessa...