kukkakaalia, ja, perunaa, , , inkivääri, , korianteri, , mausteet, Kukkakaalia ja perunaa (inkivääri, korianteri, mausteet) ohje salty

Kukkakaalia ja perunaa (inkivääri, korianteri, mausteet)

2 x pieni kiinteä kukkakaali 10-14 uutta perunaa kuorineen tuoretta inkivääriä, noin 6 peukalon kokoinen pala 2 tl kurkumaa 2 rkl jauhettua korianteria 2 tl kokonaisia juustokuminan siemeniä 3,5-4 dl hienonettua tuoretta korianteria 2 tl garam masalaa 2 tl suolaa n. 1 dl öljyä paistamiseen 2 limetin mehu

  1. Leikkaa kukkakaali kukinnoittain paloihin, samoin leikkaa pestyt kuorimattomat perunan 2-
  2. aan osaan.

  3. Soseuta inkiväri, sekoita inkivääri ja kurkuma. Voit lisätä tarvittaessa tilkan vettä.

  4. Kuumenna öljy pannussa kuumaksi ja lisää juustokuminan siemenet. Parinkymmenen sekunnin kuluttua lisää inkiväärisose pannulle ja paista noin minuutin ajan.

  5. Lisää pannuun perunat ja kukkakaali ja paista noin 5 minuutin ajan.

  6. Alenna lämpöä ja lisää tuore korianteri. Jatka paistamista toiset 5 min. Kääntele paistosta ja varo ettei tartu pannuun. Tilkka vettä voi auttaa.

  7. Lisää limetin mehu, jauhettu korianteri ja garam masala sekä suola ja hauduta paistos pienehköllä lämmöllä valmiiksi. Haudutusaika n. 35 min, kannattaa tarkastaa jo 30 min kohdalla.

    Lähde Lassi Päivärinta ja Erkki Somersalo Epälineaarinen keittokirja Tammi

Ravintosisältö / 100 g

Energia 98 kcal / 100 g
Energia 411 kJ / 100 g
Proteiini 1,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 6 g / 100 g
Rasva 7,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %