proteiinipatukka, itse, tehty, tikis, fi, resepti Proteiinipatukka itse tehty tikis.fi resepti ohje sweet

Proteiinipatukka itse tehty tikis.fi resepti

1 dl sokeritonta maapähkinävoita

3 rkl hunajaa

½ dl kaurahiutaleita

½ dl vettä

1 ½ dl suklaanmakuista proteiinijauhetta

Valmistus:

Kuumenna kattilassa maapähkinävoi ja hunaja koko ajan sekoittaen. Pienennä lämpöä, kun massa on juoksevaa ja jatka sekoittamista, kunnes koostumus on tahnamainen. Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja vesi, sekoita tasaiseksi. Lisää proteiinijauhe kahdessa erässä koko ajan sekoittaen. Kun kaikki raaka-aineet on lisätty, anna massan jäähtyä. Tämän jälkeen vaivaa massaa käsin, jotta siitä tulisi mahdollisimman tasainen. Siirrä massa suorakulmionmuotoiseen vuokaan tai rasiaan ja painele tiiviiksi levyksi. Laita massa puoleksi tunniksi pakastimeen jähmettymään ja leikkaa tämän jälkeen patukoiksi tai pieniksi suupaloiksi.

http://www.tikis.fi/ravinto/nain-teet-proteiinipatukat-itse/

Ravintosisältö / 100 g

Energia 407 kcal / 100 g
Energia 1694 kJ / 100 g
Proteiini 25,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 24,8 g / 100 g
Rasva 22 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 19,4 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %