sämpylät, karppisokerilla, mippe, Sämpylät karppisokerilla Mippe ohje salty

Sämpylät karppisokerilla Mippe

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri ja suola.

  2. Sekoittele mukaan jauhoja. Alustuksen loppuvaiheessa lisäile öljyä ja jauhoja vuorotellen, niin saat taikinan irtoamaan paremmin puuhaarukasta/kädestä/millä nyt ikinä sitä sekoittelitkaan.

  3. Anna kohota kulhossa n.30min.

  4. Muovaile taikinasta jotain sämpylöitä muistuttavaa.

  5. Anna kohota pellillä vielä n.15min.

Paista 225 asteessa 15min.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 227 kcal / 100 g
Energia 960 kJ / 100 g
Proteiini 9,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 41 g / 100 g
Rasva 2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,2 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %