pertin, peltikaali Pertin peltikaali ohje salty

Pertin peltikaali

Ainekset 4 annosta

Suikaloi valkokaali (keräkaali) ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Peitä foliolla ja paista 200 asteessa noin

  1. 5h. Paista sillä välin jauheliha sipulin ja valkosipulin kanssa. Mausta oman maun mukaan! Lisää kaalin päälle revitty lehtikaali, mausta suolalla. Paista vielä hetki ilman foliota niin että lehtikaalista tulee rapsakkaa. Lisää lopuksi kyytiin jauheliha ja sekoita. Varsinkaan hevosen jauhelihaa ei kannata laittaa enää uuniin koska todella rasvattomana kuivuu helposti. Itse maustoin vielä kaalia välissä suolalla, pippurilla ja chilillä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 55 kcal / 100 g
Energia 231 kJ / 100 g
Proteiini 7,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,3 g / 100 g
Rasva 0,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,8 g / 100 g
Suola 0 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %