marokkolainen, kanasalaatti, , riisi, , mausteet, , kana, , lehtikaali, Marokkolainen kanasalaatti (riisi, mausteet, kana, lehtikaali) ohje salty

Marokkolainen kanasalaatti (riisi, mausteet, kana, lehtikaali)

250 g tummaa riisiä 1 purki (70 g) tomaattipyreetä 500 g nahatonta kananrintafilettä 85 g kuivattuja aprikooseja kuutioituna 55 g rusinoita 55 g säilöttyä sitruunaa valutettuna ja siluttuna 1 pieni punasipuli pilkottina 85 g lehtikaalia suikaloituna 3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

Kastike 2 tl harissaa 4 rkl oliiviöljyä 1 sitruunan mehu suolaa ja pippuria myllystä

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaisesti, valuta ja laita salaattikulhoon.

  2. Sekoita kastikkeen ainekset erillisessä astiassa/kannellisessa lasipurkissa.

  3. Pane 2 ruokalusikallista kastiketta kulhoon ja sekoita siihen tomaattipyree. Sivele kanafileisiin marinadia ja grillaa niitä 15-18 min tai kunnes kana on kypsää.  Käännä fileet grillausajan puolivälissä ja sivele niihin loppu tomaattikastike (sitä jää reilusti yli). Peitä fileet ja laita ne jäähtymään.

  4. Valuta loppu kastike riisin päälle salaattikulhoon ja sekoita hyvin. Lisää punasipuli, aprikoosi, rusinat ja säilötty sitruuna ja sekoita hyvin.

  5. Sekoita joukkoon lehtikaali ja ripottele päälle pinjansiemenet. Suikaloi kanafileet ja aseta ne salaatin päälle.

    Lähde Sara Lewis Salaattibaar Gummerrus Runsaskuituinen kanasalaatti

Ravintosisältö / 100 g

Energia 214 kcal / 100 g
Energia 894 kJ / 100 g
Proteiini 12,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 20,9 g / 100 g
Rasva 8,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 5,5 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %